Visste du at vårt kollektive matsvinn i USA kan fylle opp hele Rose Bowl hver dag? Det er kvalmende å høre at selv på helligdager, som madspild en nasjon samler vi inn matavfall mellom 25 % – 50 % av all maten som produseres i USA. I Jonathan Blooms bok, American Wasteland, er det ingen mangel på grufull statistikk, siden han dyktig kvantifiserer den store mengden mat som kastes bort som amerikanerne ikke tenker over, når den først havner i søpla. Her er mer: Han anslår at hver amerikaner kaster ut et halvt kilo mat hver dag, som er dobbelt så mye mat som vi kastet bort i 1974. Hvis du overlapper denne statistikken på bakgrunn undgå madspild av den eskalerende sultkrisen i landet vårt som Mr. Bloom gjør for oss, det er litt sjokkerende. Hvordan kan disse to forholdene eksistere side om side? Er det ikke noe vi kan gjøre med matsvinn? Det er nok å si at han kommer med noen ganske overbevisende argumenter for at hver enkelt av oss skal være mer oppmerksomme på matinnkjøpene våre. Og du kan være sikker på at etter å ha lest dette, vil du prøve hardere å unngå å lage matavfall ved å måtte kaste ut alle de ødelagte produktene bak i kjøleskapet for den salaten du trodde du skulle lage, men aldri gjorde.

Nå med den ødeleggende virkningen av sult i skarpere fokus, kan jeg ikke la være å tenke på den overflødige overfloden som de fleste av oss tar for gitt, som er matusikkerhet, og hvordan alt dette føles på bakgrunn av vårt nåværende globale sultlandskap. .

La oss se på tilstanden til matusikkerhet gjennom vår amerikanske linse:

• Antallet matusikre mennesker er på det høyeste nivået på 15 år, (siden det først ble sporet), ifølge et nylig innlegg fra CNN. Det er 49 millioner mennesker!
• Gitt den langvarige virkningen av resesjonen, er både mat og økonomiske donasjoner ned i gjennomsnitt 20 % – 30 % og holder ikke tritt med økt etterspørsel.
• Det er et felles problem med matusikkerhet og fedme, ettersom matusikre familier tyr til billigere, ernæringsfattige måter å gi metthet til lavest mulig pris.

Tenk på hva som skjer gjennom vår globale linse:

• Med over 1 milliard mennesker kronisk sultne og 25 000 mennesker som dør hver dag, står vi nå overfor en annen potensielt katastrofal matkrise.

• FNs mat- og landbruksorganisasjon rapporterer at prisene på viktige globale råvarer som mais og hvete, brukt av et flertall av utviklingsland, er nær rekordhøye nivåer som førte til matmangel og opptøyer i 2008.